YOUTH CLASSES

2020-2021 SCHEDULE

• We will be operating with a hybrid model for dancers ages 7 and up

   (one week in studio, one week via Zoom).  Strictly Virtual is also an option.

• Elementary students, ages 3-6, will remain virtual at this time.

• Sessions will last 12 weeks, and start September 14, 2020.

 

Our renowned faculty and esteemed visiting artists offer a depth of

experience and approach that empowers our dancers and prides itself

on the ability to offer the very best dance education to all students

at all levels. 

*Level II & III Ballet students are required to take 2 ballet classes per week

  (or 3 classes to be eligible for pointe)

*Level III placement by faculty approval (dance experience of 3 or more years)

 

Basic Beginners ages 3-6

 

Monday 3:30pm Creative Dance *VIRTUAL* (age 3-4) // 45 minutes // Jacquelyn Berkowitz

Monday 3:30pm Theater Dance *VIRTUAL* (age 5-6) // 45 minutes // Jayme Latorella 

Monday 4:15pm Pre-Ballet *VIRTUAL* (age 5-6) // 45 minutes//  Jacquelyn Berkowitz

Saturday 9:00am Creative Dance *VIRTUAL* (age 3-4) // 45 minutes // Jacquelyn Berkowitz

Saturday 9:00am Theater Dance *VIRTUAL* (age 5-6) // 45 minutes // Jayme Latorella 

Saturday 9:45am Pre-Ballet *VIRTUAL* (age 5-6) // 45 minutes//  Jacquelyn Berkowitz

 

Elementary Years ages 7-11

 

Ballet

Tuesday 3:45pm Youth Ballet Level I, Year I (age 7-9) // 45 minutes // Lonnie Stanton

Wednesday 3:30pm Youth Ballet Level II (Age 9-11) // 1 hour // Gail Fanning Grove

Wednesday 3:45pm Youth Ballet Level I (Age 9-11) // 45 Minutes // Gail Fanning Grove

Thursday 4:30pm Elementary Ballet I (age 6-7) // 45 minutes // Lonnie Stanton

Thursday 5:30pm Youth Ballet Level II (age 9-11) // 1 hour // Lonnie Stanton (HYBRID FULL - Virtual still accepted)

Saturday 10:30am Youth Ballet I (age 7-9) // 45 minutes // Jacquelyn Berkowitz

Saturday 11:15am Youth Intermediate Ballet II (age 8-10)* // 45 minutes // Deborah Mason

 

Modern

Friday 5:00pm Beginner Modern (age 9-11) // 45 minutes // Jenny Oliver 

Musical Theater

Tuesday 4:30pm Musical Theater I & II (age 7-9) // 45 minutes // Jayme Latorella 

Tuesday 5:30pm Musical Theater III (age 10-12) // 45 minutes // Jayme Latorella

Friday 3:45pm Musical Theater III ( age 9-11) // 1 hour // Jayme Latorella (HYBRID FULL - Virtual still accepted) 

Saturday 9:45am Musical Theater I (age 7-10) // 45 minutes // Jayme Latorella

Saturday 11:00am Musical Theater II (age 8-10) // 45 minutes // Jayme Latorella

Saturday 12:00pm Musical Theater III (age 9-11) // 45 minutes // Jayme Latorella

Tap

Thursday 3:45pm Primary Tap I-II (age 7-10) // 45 minutes // Deborah Mason

Thursday 4:30pm Tap III (age 10+) // 1 hour // Deborah Mason

Saturday 9:00am Fundamental Tap (age 7-10) // 45 minutes // Deborah Mason

Saturday 10:00am Tap II (age 8-12) // 45 minutes // Deborah Mason

Hip Hop

Monday 5:30pm Beginner Hip Hop (age 8-10) // 45 minutes // Jeryl Palana 

Monday 6:30pm Hip Hop II-III (age 10+) // 1 hour // Jeryl Palana 

Pre Teens & Teens ages 12+

Monday 6:30pm Hip Hop II-III (age 10+) // 1 hour // Jeryl Palana 

Tuesday 4:45pm Teen Ballet III Teen (age 12+) // 1 hour // Lonnie Stanton

Tuesday 6:00pm Teen Modern I & II (age 12+) // 1 hour // Jenny Oliver

Friday 5:45pm Teen Musical Theater/Jazz II (age 13+) // 1 hour // Jayme Latorella

 

The Bridge Program 9-11

 

*The Bridge Program is for students who would like to pursue a more serious dance curriculum.

This program bridges a student from DMPAC recreational programming to CYDP Dance Company placement. Classes require faculty approval and a dance audition.

 

*Two ballet classes per week (minimum) is also required.

Monday 4:00pm Ballet Tech* (NON PERFORMING) // 1 hour // Deborah Mason (HYBRID FULL - Virtual still accepted)

Monday 5:00pm Musical Theater* // 1 hour // Jayme Latorella (HYBRID FULL - Virtual still accepted)

Wednesday 4:45pm Ballet III* // 1 hour // Jenn Markham (HYBRID FULL - Virtual still accepted)

Friday 3:35pm Tap III Intensive* // 45 minutes // Deborah Mason

Saturday 12:15pm Intermediate Ballet III* // 1 hour // Deborah Mason

© 2018 by Deborah Mason Performing Arts Center